Salon ToscanePuur genieten
 

De basis van Bashya


Om te kunnen stralen, je fijner te voelen in je vel en sterk te voelen dienen jouw fysieke, mentale en emotionele zijn in balans te zijn.

De 3 grote geneeskundige systemen


De wereld telt drie grote geneeskundige systemen, met elk ongeveer evenveel gebruikers: het Westerse, Chinese en Indiase. De drie systemen gaan uit van verschillende mensbeelden en dat verklaart ook hun verschillende benadering om balans te verkrijgen. In de Westerse wereld is dat beeld fysiek, voor de Chinezen staan energiestromen centraal, terwijl het in de Indiase wereld vooral om het bewustzijn draait.


BASHYA gaat er echter van uit dat de drie systemen elkaar juist aanvullen en dus ook goed te combineren zijn voor het balans fysiek, mentaal en emotioneel. Om de BASHYA Methodieken beter te begrijpen zal een beetje achtergrond informatie het duidelijker maken.


Om te beginnen gaat het Westerse geneeskundige systeem uit van het idee dat de hele wereld, en dus ook de mens, opgebouwd is uit materie. Door de materie te begrijpen, begrijpen wij hoe een mens functioneert en hoe ziekten ontstaan. De therapeut gaat daarbij op zoek naar de ‘materiële oorzaak’ van de afwijking, om die vervolgens met chemische en fysische ingrepen te behandelen. Kortom, in het Westerse mensbeeld zijn energie, functie en bewustzijn afgeleiden van materie.


In tegenstelling hiermee is in de traditionele Chinese geneeskunde alles primair energie. Een mens is opgebouwd uit energetische systemen en subsystemen. Energie stroomt, is in beweging, is dynamisch en energetische subsystemen staan in een evenwichtsrelatie met elkaar. Zo’n verstoring uit zich allereerst in specifieke emoties en die kunnen op hun beurt tot puur fysieke klachten leiden.


De traditionele Indiase geneeskunde ten slotte baseert zich op bewustzijn. De oorzaak is gelegen in een persoonsgebonden oriëntatie in het bewustzijn. In Westerse termen spreken we dan over persoonlijkheid of karakter

Wat is holistisch?


Volledige aandacht voor jou. Behandelingen helemaal op maat om bij te tanken. Dan beperk je je niet alleen tot het kijken naar een specifieke klacht waar je last van hebt. Je kijkt naar jezelf als mens in z’n totaliteit. Want, volgens de holistische visie ben je een eenheid: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Dit betekent dat zowel je eet- en leefwijze evenals je emotionele gesteldheid plus ook erfelijke invloeden en externe omgevingsfactoren maken wie je bent en hoe je je voelt. Past alles als een puzzel perfect in elkaar? Dan ben je in harmonie. De energie stroomt vrij door je lijf. Je voelt je fit en vitaal. Je hebt geen lichamelijke en geestelijke klachten. Je zit gewoonweg goed is.


Energiestroom
Echter, wordt de energiestroom geblokkeerd? Omdat je bijvoorbeeld langdurig kampt met veel spanningen? Verdriet, boosheid? Door hoge werkdruk of privéproblemen? Dan kan zich dat op allerlei manieren uiten. Zo kun je veel hoofdpijn hebben of last van maagklachten. Maar, ook een hoge bloeddruk, concentratieproblemen, slapeloosheid en neerslachtigheid kunnen je parten spelen. Of misschien ben je continu verkouden? Verergeren je allergieën? Krijg je last van netelroos? Dan ben je uit balans, aldus de holistische zienswijze. Door de energieblokkades weg te nemen kan het zelfregulerende vermogen van het lichaam z’n werk doen. Eveneens kunnen behandelingen je helpen beter de signalen van je lichaam te interpreteren. Immers, als je jezelf begrijpt, aanvoelt en weet wat je energie geeft kun je jezelf holistisch gezond houden.


Complementair
Met deze holistische manier van werken werkt Bashya complementair aan de reguliere gezondheidszorg. Door regulerend te werken op alle facetten van het mens-zijn verzachten of verlichten lichamelijke en of emotionele ongemakken waardoor het genezingsproces goed kan worden ondersteund

100% Oer, pure Natuurkracht

• Géén huidstress maar pure voeding
• Hoog in werkstoffen, maximaal resultaat
• Geen plastic
• Geen synthetische conserveringsmiddelen of genetisch gemanipuleerde grondstoffen
• Unieke opzet van behandelingen waarin verschillende disciplines samenkomen (ayurveda, Chinese elementen leer, fytotherapie, aromatherapie, en meer)
• Alleen 100% natuurlijke stoffen van eco/bio teelt
• Geen siliconen en parabenen
Ambachtelijk in Nederland bereid


Bashya® verzorgingsproducten bevatten werkstoffen in hun puurste vorm en zijn de levenssappen van planten. Zij sluiten moleculair perfect aan bij onze eigen cellen en zijn daarom een perfecte voeding en energiebron om het lichaam zelf dat zetje te geven om weer in balans te komen.
Zij worden verbouwd zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen of kunstmest. De grond wordt uitsluitend verrijkt met natuurlijke compost en insecten en ziekten worden op een natuurlijke manier bestreden.