Salon ToscanePuur genieten
 


2023-12-04

Winterhuid

Het vriest de eerst sneeuw is gevallen het is koud verwarming staan aan.

Kortom het is WINTER!

Hoe verzorg je nou een winterhuid?

In de winterperiode is de huid voornamelijk druk met herstellen van de zomermaanden.
Je huid maakt minder vitamine D aan vanwege minder zonuren, waardoor je er vaak wat wit en grauw uitziet, je huid kan ook droger aanvoelen. Bij acne  kan de acne weer verslechteren dit omdat er minder zonuren zijn en geen direct zonlicht is. Het is zeker goed om te weten dat de huid om andere verzorging producten vraagt dan in de zomer of herfst periode.
Denk aan een vitamine serum voor onder je dag verzorging. Ook je dag verzorging kun je beter verwisselen naar een voedende en herstellende dagcrème.

Het enige product wat je moet blijven gebruiken is je zonnebrand crème omdat deze helpt om eventuele zonschade niet erger te maken.

Mijn winterroutine:

In de ochtend:

Reinig ik mijn gezicht met een face olie (deze geeft een rijk gevoel aan mijn huid omdat mijn huid erg droog is en gevoelig vind ik dit een super product)
Ik droog mijn huid met een handdoek, dan breng ik mijn serum aan het liefs een de olieserum van Altearah deze trekt snel in en geeft de hele dag een zijn werkstoffen af aan de huid
Als de serum helemaal is ingetrokken breng ik mijn zonnebrand crème aan een heel dun laagje is al voldoende.
Als de zonnebrand crème is opgenomen in de huid, gebruik ik mijn dag verzorging deze wisselt omdat ik mijn huid graag verwen.
Daarna doe ik mijn make-up aanbrengen

In de avond:

Haal ik mijn make-up eraf met de face olie
Doe ik een dubbele reiniging uitvoeren met een face mousse
Breng ik mijn serum met Ceramide aan, laat ik weer goed intrekken,
Dan volgt mijn nachtcrème vaak gebruik ik de nachtcrème als nachtmasker, door de crème iets dikker op te brengen.

Extra:
1x per week scrub ik mijn huid, en mocht ik er tijd voor hebben geef ik mezelf een maskertje.

TIP: Meng nooit je producten met elkaar, dit komt de werking van elk product niet ten goede.

In de salon:

Ik geef in de salon in de winterperiode veel fruitzuur kuren, omdat deze producten een hele zware belasting geven voor de huid, en de huid toch al in de herstelmodes zit is het een aanvulling op dat herstel.
Verder ben ik veel bezig met voedende behandelingen te geven, omdat de huid zo goed mogelijk de winter door te laten komen.
Ik vind rust voor de huid en je lijf ook echt belangrijk daarom is het altijd goed om jezelf in de wintermaanden extra te verwennen met een heerlijke massage met rijke warme oliën.

Thuis spa:

Dagelijks inmasseren met warme kokosolie, geeft je huid en lichaam een rust puntje in je dag de kokosolie werkt herstellend en voed de huid optimaal
Of geef de huid een zachte maar snelle borstelmassage, dit geeft een boost aan je immuunsysteem
Werkt wonderen als je het koud blijft houden, dan is een borstelmassage een must, smeer je daarna in met warme huidolie en je dag kan niet meer stuk.

Admin - 14:24:12 @ Producten | Een opmerking toevoegen